Wees slim en gebruik je mobiele airco als verwarming in de winter

Wie het warm heeft koopt een airco en geniet van de heerlijke koude lucht. Wie het koud heeft koopt een airco en geniet van de heerlijk warme lucht. Misschien klinkt dit gek in de oren, want je verwacht niet dat een airco ook als kachel kan worden gebruikt. Toch zijn veel airconditioners multifunctioneel. Een airco met een verwarmingsstand is ideaal voor het winterseizoen. Zo is je geld dubbel zo goed besteed wanneer jij besluit: ‘’ik wil een airco kopen’’.

In dit artikel leggen we uit of een airco kan verwarmen, hoe goed een airco verwarmt, of iedere airco kan verwarmen en hoe de verwarmingsstand precies werkt.

Kan een mobiele airco verwarmen als het vriest?

Misschien zou je het niet denken, maar een airco kan je kamer ook verwarmen in de koude wintermaanden. Een airco werkt eigenlijk als volgt. Door de afvoerslang naar buiten te leiden haalt de airconditioner warmte uit je kamer en blaast die naar buiten. Op deze manier koelt je kamer af. Een airco is in staat om je kamertemperatuur met wel 10 graden Celsius te laten dalen. Maar omgekeerd kan een airco ook warmte uit de buitenlucht halen en naar binnen blazen.

Hoe goed verwarmt een mobiele airco?

Tot welke temperatuur je airco kan verwarmen hangt af van een aantal omstandigheden. Ten eerste is het afhankelijk van hoe koud je kamer precies is. Ook de buitentemperatuur speelt een rol. Het belangrijkste is het vermogen van de airconditioner. Airconditioners met een hoge BTU waarde kunnen logischerwijs beter verwarmen dan airco’s met een lagere BTU.

Kan iedere mobiele airco verwarmen?

Niet iedere airco of mobiele airco kan verwarmen. Goedkopere mobiele airco’s zijn niet altijd voorzien van een verwarmingsstand. Ga je een airco kopen, let dan dus goed op of het apparaat beschikt over een verwarmingsfunctie.

Hoe werkt een verwarming van een mobiele airco?

We hebben net al even uitgelegd of een mobiele airco kan verwarmen en hoe dit ongeveer werkt. Een mobiele airco maakt gebruik van koelmiddel en een warmtepomp. De koelvloeistof in het apparaat zorgt ervoor dat warmte uit de lucht wordt gehaald en wordt afgevoerd. Heb je het warm in je kamer, dan blaast de mobiele airco de warme lucht via de slang naar buiten.

Wil jij je kamer verwarmen in de winter, dan gaat dit proces net andersom. De mobiele airco is in staat om warmte uit de koude buitenlucht te halen en naar binnen te blazen. Het voordeel van deze verwarmingsstand is dat het vrij efficiënt is, waardoor je ten opzichte van een cv ketel veel energie kunt besparen. Het proces van koelen en verwarmen heet warmtewisseling.

Waar gebruik ik een mobiele airco?

Aangezien het apparaat zowel kan koelen als verwarmen is een mobiele airco erg handig in bijvoorbeeld studentenkamers, kleine appartementen, kantoorruimtes en ga zo maar door. Heb je geen centrale verwarming of heeft je CV moeite om snel je kamer te verwarmen? Gebruik dan een mobiele airco als warmtebooster of bijverwarming.

Waar zijn mobiele airco’s te koop?

Ben je opzoek naar een mobiele airco voor jouw huis, appartement of kamer? In onze webwinkel hebben we een breed assortiment mobiele airco’s op voorraad. Ook als je opzoek bent naar een ventilator, aircooler of plafondventilator kun je bij ons terecht. Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel, of heb je hulp nodig bij het uitzoeken van een geschikte airco? Neem contact op met één van onze airco experts! Wij zitten iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur klaar voor al jouw vragen.
  William     25-10-2021 09:00
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via +31(0)85 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)