Wat is een keramische kachel en hoe werkt het?

Elektrische kachels zijn er in vele soorten en maten. Een keramische kachel is in feite een elektrische kachel die werkt met behulp van een keramisch element. Dit is een soort steen die binnenin de kachel zit. De ventilator achter het element zorgt ervoor dat de warme lucht de kamer in wordt geblazen. Een keramische kachel kent vele voordelen. Het grootste voordeel is dat het element aan de binnenkant een minder hoge temperatuur bereikt dan bij andere soorten kachels. Ook de buitenkant blijft koeler dan bij normale kachels. Zo is een keramische kachel veilig te gebruiken wanneer je kinderen of huisdieren hebt.

Voorkomen van geïrriteerde luchtwegen

Een ander voordeel van een keramische kachel is dat stof niet wordt verbrand wanneer het op de kachel neerdwarrelt. Misschien ken je wel die vieze brandgeur wanneer stof in de kachel wordt verbrand. Een keramische kachel wordt nooit te heet waardoor deze vieze geurtjes niet meer voorkomen. Dat is voordelig voor mensen die gevoelig zijn voor vuile lucht.

Is een keramische kachel energiezuinig?

Een keramische kachel is een veilige en bovendien energiezuinige oplossing voor het verwarmen van een ruimte. Ook neemt een keramische kachel niet veel ruimte in beslag. Doordat een keramische kachel een lagere temperatuur aanhoudt warmt het apparaat een ruimte veel gelijkmatiger en efficiënter op. Gebruik je de regelbare thermostaatknop, dan zorgt een keramische kachel ervoor dat je de gewenste kamertemperatuur behoudt.

Wat kost een keramische kachel?

Gebruik je een keramische kachel als bijverwarming dan is het een relatief goedkope oplossing om een ruimte op te warmen. Wanneer je een gemiddelde keramische kachel koopt met een timerfunctie, afstandsbediening, een omvalbeveiliging en een regelbare thermostaat dan kost dan ongeveer 30 á 40 euro inclusief btw. Het energieverbruik is laag, waardoor de stroomkosten ook relatief laag zijn.

Waarvoor gebruik je een keramische kachel?

Aangezien de buitenkant van een keramische kachel niet te heet wordt is de kachel sowieso geschikt voor in een woonkamer waar kinderen of huisdieren aanwezig zijn. Een keramische kachel werkt met behulp van een stopcontact. In principe kun je dit apparaat overal in huis neerzetten waar je extra warmte nodig bent. Gebruik je een keramische kachel voor in je slaapkamer? Bijna alle keramische kachels hebben een omval- en oververhittingsbeveiliging, waardoor het apparaat volledig veilig te gebruiken is. Een kachel met een timerfunctie is bijvoorbeeld ideaal wanneer je gaat slapen. De keramische kachel zal zichzelf automatisch uitschakelen na verloop van tijd.

Maar ook voor een badkamer, zolderkamer, schuur, garage of werkplaats is een keramische kachel zeer geschikt. Keramische kachels zijn ook erg populair bij veel kampeerders. Een compacte keramische kachel is handig om mee te nemen voor in een caravan of camper. De regelbare thermostaatknop zorgt ervoor dat je altijd één standaard temperatuur in kunt stellen.

Maakt een keramische kachel veel geluid?

Een keramische kachel is vrijwel geruisloos. Het apparaat warmt geleidelijk op, waardoor het apparaat efficiënt te werk gaat. Hierdoor ben je niet veel energie kwijt. Voor de zekerheid is het altijd goed om de productomschrijving en de specificaties van de kachels te checken. Dan zit je altijd goed!

Hoeveel Watt heb ik nodig voor mijn kamer?

Hieronder geven wij je een overzicht van het aantal Watt in verhouding met de grootte van een ruimte. Handig wanneer je wilt weten of je een kleine ruimte of grote ruimte kunt verwarmen met een elektrische kachel. Let op! Dit is gemiddeld genomen en kan afwijken per kachel. Check altijd de specificaties van kachels in webwinkels.

400 Watt voor ruimtes van 3 tot 6 m2
600 Watt voor ruimtes van 7 tot 9 m2
800 Watt voor ruimtes van 9 tot 11 m2
1000 Watt voor ruimtes van 12 tot 14 m2
1200 Watt voor ruimtes van 14 tot 17 m2
1400 Watt voor ruimtes van 17 tot 21 m2
2000 Watt voor ruimtes van 22 tot 29 m2
2500 Watt voor ruimtes van 30 tot 35 m2

Zelf de beste keramische kachel kopen?

Ben je opzoek naar een keramische kachel of wil je een andere elektrische kachel kopen? Neem eens een kijkje in onze webwinkel en bekijk onze aanbiedingen. Of laat je informeren door één van onze kachelspecialisten. Wij kunnen je alles uitleggen over kachels en verwarmingen. Neem contact op door ons te bellen, of laat een berichtje achter via de mail.
    03-12-2021 14:30
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via 085 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)