Waarom moet ik een mobiele airco kopen?

Een mobiele airco is een ideale airco voor op je slaapkamer, kantoor of bijvoorbeeld caravan. Een mobiele airco is perfect voor in de warme zomermaanden. Daarnaast is het erg makkelijk te gebruiken, omdat ze wieltjes hebben aan de onderkant. Zo kun je de mobiele airco makkelijk vervoeren. Je kunt de mobiele airco hierdoor overdag in de woonkamer of op je kantoor zetten en dan 's avonds in je slaapkamer.

Je hebt mobiele airco's in verschillende soorten en maten. Je kunt er dus grote en kleine ruimtes mee verkoelen. Een ander groot voordeel met mobiele airco's is dat ze een stuk goedkoper zijn dan vaste airco units. Je hoeft bij mobiele airco's ook geen installatie kosten te betalen. Het enige wat je moet doen is de stekker in het stopcontact plaatsen en een afvoerslag uit het raam te hangen.

Een mobiele airco werkt beide kanten op, het verkoelt een ruimte tijdens de zomer, maar werkt ook handig in de wintermaanden. Dat komt omdat het ook verwarmt. Je kunt een mobiele airco dus gebruiken wanneer je wilt.

Ook is het erg makkelijk om deze airco's schoon te maken. Wanneer je een mobiele airco veel gebruikt, zul je de filter ongeveer 1x in de week moeten stofzuigen. Je kunt als de filter nog erg vuil is hem ook nog eens afspoelen met water. Let er wel op dat je even wacht met het terugplaatsen van de filter. De filter moet wel droog zijn wanneer je hem terugplaatst.

Voordelen ten opzichte van vaste airco

Een mobiele airco is een stuk praktischer dan een vaste airco. Een mobiele airco kun je eigenlijk overal heen verplaatsen. Bijvoorbeeld van naar je kantoor naar de slaapkamer. Huur je een vakantiehuisje zonder airconditioning? Neem jouw eigen mobiele airco gewoon mee. Let er wel op dat de mobiele airco staand wordt vervoerd. Een airco moet niet op z'n zij liggen in verband met de koelvloeistof binnenin het apparaat. Het nadeel van een vaste airco is dat je deze niet kunt verplaatsen. Ook neemt een mobiele airco meer ruimte in beslag dan een mobiele airco. Een mobiele airco kun je opbergen wanneer je wilt.

Bij een vaste airco moet je ten opzichte van een mobiele airco installatiekosten betalen, tenzij je zelf technisch genoeg bent. Ben je niet technisch aangelegd dan is het nodig een specialist hiervoor in te huren. Ook hierdoor is een vaste airco een stuk duurder dan een mobiele airco.

Wil je écht een stuk goedkoper de warme zomerdagen doorkomen? Bekijk dan eens een ventilator of aircooler? Deze apparaten zijn veel goedkoper en houden jou ook koel op een snikhete dag.

Nadelen van een mobiele airco

Er zijn niet alleen maar positieve punten te verzinnen voor mobiele airco's. Hier zie je de nadelen van een mobiele airco. Een mobiele airco maakt over het algemeen redelijk wat geluid. Er bestaan ook stille mobiele airco's, maar die zijn wel een stukje duurder in vergelijking met een gewone mobiele airco. Je kunt de airco prima op je slaapkamer zetten, maar door het geluid is het niet erg relaxt om deze tijdens de nacht aan te zetten. Ten opzichte van een vaste airco koelt een mobiele airco wel een stukje minder snel. Wil jij een mobiele airco kopen? Kijk in een webwinkel altijd hoeveel vierkante meters een mobiele airco kan koelen. Dit staat vrijwel altijd aangegeven in de specificaties van het product. Door jouw eigen kamer op te meten kom je er snel achter of een mobiele airco voor jou geschikt is.

Een ander nadeel is dat een mobiele airco vrij veel energie kan verbruiken. Net zoals normale vaste airco's zijn dit apparaten die er niet echt om bekend staan goed te zijn voor het milieu. Heb jij zonnepanelen en heb je al snel een overschot aan stroom? Dan kan een mobiele airco wél handig zijn. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook mobiele airco's die wel wat duurzamer zijn.

Waar zijn mobiele airco's te bestellen?

Online zijn er veel verkooppunten die zowel vaste als mobiele airco's verkopen. Ben jij opzoek naar een mobiele airco, maar weet je niet zo goed welke je moet kiezen? Het kan in dat geval handig zijn om contact te hebben met een airco expert. Wij van Airco-point.nl weten bijna alles over deze fantastische apparaten. Heb je vragen of advies nodig? Bel met onze klantenservice of laat een mailtje voor ons achter. We helpen je graag verder! Wist je trouwens dat een ventilator of aircooler veel goedkoper zijn en jouw 
  Steven     31-08-2022 11:00
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via 085 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)