Mijn mobiele airco stinkt. Hoe kan dit?

Iedereen die een mobiele airco heeft geniet van de voordelen van dit prachtige apparaat. Helaas kunnen er ook nadelen zijn bij het gebruik van een mobiele airco. Zo kan een mobiele airco gaan stinken. Dit wil je natuurlijk niet, en daarom gaan we in dit artikel het probleem bespreken. We leggen uit waarom een mobiele airco kan gaan stinken en wat je ertegen kan doen.

Waarom stinkt mijn mobiele airco?

Een mobiele airco kan gaan stinken door een aantal mogelijke oorzaken. Eerst is het belangrijk te constateren of de airco een muffe geur of een chemische geur veroorzaakt.

Bij een muffe geur is de kans groot dat er zich schimmels en bacteriën vormen aan de binnenkant van het apparaat.

Ruikt de mobiele airco chemisch? Dan kan het goed zo zijn dat er koelvloeistof lekt. In dit geval moet je erg voorzichtig zijn en de mobiele airco uitzetten.

Wat te doen tegen een stinkende airco?

Wanneer je een muffe lucht ruikt is het verstandig om je apparaat eens goed schoon te maken. Maak de mobiele airco eens open en controleer of zich ergens schimmels of bacteriën ophopen. Deze schimmels kunnen zich op meerdere plekken bevinden. Maak regelmatig (minstens eens per jaar) de filter van de mobiele airco schoon.

Het raster van de mobiele airco kan ook bacteriën en schimmels bevatten. Wanneer je regelmatig je mobiele airco poetst verklein je aanzienlijk de kans dat het apparaat vreemde geuren zal verspreiden. Bovendien kunnen schimmels zelfs erg slecht voor je gezondheid zijn wanneer je hier veel van inademt. Vooral jonge kinderen en ouderen kunnen hier serieus last van krijgen. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen, zullen we maar zeggen!

Bij een chemische lucht is de beste optie dat je een nieuwe mobiele airco koopt. Het bijvullen van deze vloeistof is niet aan te raden en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Waar kan ik een nieuwe mobiele airco kopen?

Misschien is jouw mobiele airco wel toe aan vervanging. In dat geval wil je het liefst eentje kopen die goed past bij jouw persoonlijke wensen en eisen. Wat verder ook handig is, is dat je ergens terecht kan wanneer je problemen ondervindt met je nieuwe airco. Wil je een mobiele airco kopen? Kies dan voor een airco expert die alles over airco´s en klimaatartikelen weet. Airco-point.nl heeft een ruim assortiment airco´s, mobiele airco´s, aircoolersventilatoren en plafondventilatoren voor gunstige prijzen.

Alle producten worden bovendien vanuit eigen voorraad geleverd. Bestel je op werkdagen voor 18.00 uur? Dan wordt je bestelling de volgende dag gratis thuis bezorgd.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel of over één van onze producten? Neem direct contact op met één van onze airco experts. Zij zitten iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur klaar om al jouw vragen te beantwoorden over klimaatbeheersingsproducten. Twijfel niet, en trek aan de bel! Stuur je liever een mailtje dan kun je dat doen naar info@shopping-point.nl. We streven ernaar je mail binnen 24 uur te beantwoorden.
  William     29-11-2021 09:00
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via 085 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)