Kan een airco de lucht zuiveren? Dit moet je weten!

Sinds een aantal jaren zijn luchtreinigers erg populair in Nederlandse en Belgische huizen. Vooral in de grote steden is de luchtkwaliteit een stuk slechter dan in andere delen van het land. Aangezien iedereen geeft om z'n gezondheid en z'n longen is het aanschaffen van een luchtreiniger nog niet zo'n gek idee. Ook mede door de coronapandemie zijn luchtreinigers niet aan te slepen. Het voorkomen van luchtwegaandoeningen door virussen, allergieën en fijnstof zijn de belangrijkste drijfveren van mensen om een luchtreiniger in huis te halen.

Voordelen van een luchtreiniger

Door een luchtreiniger of luchtzuiveraar te gebruiken haal je allerlei dingen uit de lucht die je ziek kunnen maken. Stof, bacteriën, virussen, allergenen en nare geuren. Liever houdt je ze buiten de deur. Heb je last van luchtwegaandoeningen zoals astma, hooikoorts of COPD? Een luchtreiniger kan klachten helpen verminderen.

Wat is het probleem van stof en fijnstof

Stof heeft iedereen in huis. Je ontkomt er niet helemaal aan, hoevaak je ook afstoft. Fijnstof is echter een groter probleem en treft vooral mensen met longproblemen of hart- en vaatziekten. Door het verbranden van hout, het verkeer op de grond en in de lucht, veehouderijen en fabrieken zijn er hogere concentraties fijnstof aanwezig. Vooral in de randstad en in Noord-Brabant is fijnstof een groter probleem dan bijvoorbeeld in Noord-Oost Groningen waar de lucht schoner is.

Het gevaar van fijnstof is dat het de bloedvaten en het hart aantast. Volgens experts (longartsen) leven Nederlanders gemiddeld 13 maanden korter dan wanneer de lucht schoon zou zijn. Niet gek dat bepaalde gemeentes zoals Amsterdam autovrije zones in de binnenstad creëren. Niet al het fijnstof is gevaarlijk, want je hoest ook veel fijnstof weer uit. Echter de hele kleine fijnstofdeeltjes kunnen in je bloedbanen terechtkomen.

Een multifunctioneel apparaat dat koelt en de lucht reinigt

Heb jij last van allergiën of wil je af van stof, fijnstof of andere ziekteverwekkers in je huis? Luchtreinigers zijn overal online verkrijgbaar en doen hun werk over het algemeen uitstekend, maar kunnen alleen maar reinigen. Wil je liever een multifunctioneel apparaat dat meer kan dan alleen de lucht zuiveren? Een mobiele airco kan bijvoorbeeld de lucht koeler maken, warmer maken én reinigen. Door de filter aan de binnenkant van het apparaat kan stof en zelfs fijnstof worden afgevangen. Zo kun je de mobiele airco het hele jaar gebruiken.

Zelf een mobiele airco halen?

Wil je zelf een mobiele airco kopen? Wij van Airco-point.nl zijn gespecialiseerd in klimaatbeheersing en dus ook in mobiele airco's. Zie jij een mobiele airco in onze webwinkel, maar heb je vragen over het product? Stel ze aan één van onze airco experts! Wij helpen je graag en geven je gratis en persoonlijk advies voor jouw situatie.
    14-12-2021 09:00
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via 085 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)