Een teleurstellende zomer die we gauw kunnen vergeten

We hadden het allemaal gehoopt deze zomer, en we waren er zo aan toe! Een zomer vol feesten, festivals, mooi weer en een hoop gezelligheid. Lekker met het gezin naar het strand of heerlijk vertoeven op de camping in Nederland of België. Maar helaas is het flink tegengevallen. De temperaturen liepen af en toe nog wel op, maar de tropische temperaturen die we normaal gewend waren hebben we niet veel gezien. Dat is jammer voor ons, en jammer voor de horeca die normaal gesproken hiervan profiteert.

De zomer van 2020

Hoe anders was het in 2020 nog. Die zomer was de op 5 na warmste zomer sinds 1901. Alle mensen trokken erop uit, en de mensen die dat niet deden zochten verkoeling thuis in een zwembadje of vlakbij de airco of tafelventilator. Op zulke momenten hoef je niet direct naar het buitenland voor de prachtige zonnestralen. Lekker bruinbakken in de achtertuin is net zo lekker. Bovendien bespaar je hiermee een hoop geld. Of pak gewoon de boot naar een waddeneiland of ga lekker naar Scheveningen toe.

Wat zijn de verwachtingen voor het najaar?

Oké, 2020 was erg warm en dit jaar hebben we dat écht gemist. Maar wat niet is kan nog komen. Hoe zijn de weersvoorspellingen voor de komende tijd? Krijgen we nog een heerlijke nazomer of kunnen we onszelf alvast voorbereiden op de herfst en de winter? Op basis van verschillende voorspellingen kunnen we best nog wel een goede nazomer verwachten. Kort gezegd komt het erop neer dat we veel aangename zomerse temperaturen gaan krijgen. Waarschijnlijk komt het kwik niet boven de 25 graden uit, maar dat is nog steeds zeer aangenaam. Deze warme periodes wisselen zich af met neerslag. De paraplu kan dus nog steeds goed van pas komen. Maar zelfs met deze temperaturen kan het 's nachts een hele opgave zijn om lekker in slaap te vallen. Een dunne deken kan hierbij helpen, maar je kunt ook voor een paar tientjes een ventilator kopen. In verhouding met een duurdere airco is een ventilator een uitstekende oplossing. Een ventilator verbruikt trouwens ook veel minder energie dan een airco. Wist je dat een staande ventilator of een vloerventilator vaak goed past in een moderne woonstijl?
  William     27-08-2021 22:52
Advies nodig van een specialist?

Advies nodig van een specialist?

Bel ons via 085 111 8866
(geopend op ma t/m vr van 9:00 - 17:00)